Diverse edities KinderBeestFeest

Een van de evenementen de waar we met enorm veel voldoening aan mee werken is het KinderBeestFeest. Het KinderBeestFeest is een jaarlijks terugkerende open avond in Artis Royal Amsterdam ZOO en is op uitnodiging te bezoeken door gezinnen met langdurig ernstig zieke of gehandicapte kinderen tot 16 jaar. KinderBeestFeest vind plaats op de eerste vrijdagavond in juni gelijktijdig met het wereldwijde Dreamnight waar het in het verleden een onderdeel van was ( dreamnight at Artis).

KinderBeestFeest telt jaarlijks zo’n 1600 kinderen uit de doelgroep exclusief gezinsleden, totaal brengen dus zo’n 6000 gasten de avond door in Artis. Om dit alles in goede banen te leiden worden de gasten middels voertuigen van alle hulpverleningsdiensten, touringcars, taxibussen en een aantal oldtimers opgehaald bij diverse ziekenhuizen en instelling in Noord Holland, Flevoland en Zuid Holland waarna men in colonne en onder begeleiding van politie en Kmar met zwaailicht en sirene naar Artis vertrekt. Alles bij elkaar betreft het een slordige 400 voertuigen, reden waarom de straten rondom Artis voor alle verkeer worden afgesloten die avond.

In Artis worden deze avond naast bezoekjes achter de schermen van de dieren ook diverse andere evenementen georganiseerd en ontstaat er een sfeer die zich niet laat evenaren. Dit alle wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van ongeveer 1500 vrijwilligers waaronder alleen al zo’n 600 mensen van de hulpdiensten.

Veel zwaailichten en sirene’s … niets aan de hand maar wel aan de kant !!

Vertrek route Cobra vanaf Mc Donalds Beverwijk in 2012
Alle deelnemende voertuigen editie 2013
Editie 2014 Deze video geeft ook een goed beeld van rondom Artis