Aan het werk

Na de invoer van de bus begint het werk, van het begin af is het de bedoeling geweest om het voertuig weer geheel als brandweerauto uit te rusten. Hoewel de OGS al voor de importkeuring weer was gemonteerd komen nu de echte werkzaamheden voor het bepakken van de KLF en de MSA om de hoek kijken.

2009

Nog voor het eerste evenement willen we een aantal slangen hebben en deze worden via marktplaats gevonden daarmee komen we er eigenlijk direct achter dat het volledig beladen van de KLF aardig in de euro’s zal gaan lopen en we hebben nog zoveel wensen…..

Halverwege de herfst krijgen komen we aan de weet dat de Tankautospuit van het korps Andijk zal worden vervangen en trekken we de stoute schoenen aan door dit korps een mailtje te sturen via hun website met de vraag of er bepakking van het voertuig achter blijft en wat men daarmee van plan is. Het antwoord is bemoedigend, er blijft materiaal achter en dit zal voor een deel niet meer worden gebruikt in het nieuwe voertuig. Om de PV van het korps te spekken kan er wel e.e.a. worden overgenomen. Dit laten we ons geen tweede keer zeggen en op 13 december 2009 gaan we met de KLF richting kazerne Andijk. Voor een redelijk bedrag kunnen we direct een grote slag slaan met een aantal verdeelstukken, slangen een straatwaterkanon en als klap op de vuurpijl een standpijp met hydrantsleutels. In 1 klap lijkt de combinatie opeens veel meer op een brandweervoertuig.

2010

Je zou denken dat in de wintermaanden weinig aan het voertuig en de MSA worden gedaan maar niets is minder waar. In Prokal stoomtechniek wordt een sponsor gevonden waar diverse onderdelen van de MSA worden gemaakt, o.a. de slangkorven en een zwaailampsteun kunnen hierdoor weer op de MSA worden gemonteerd. De eerste slangen, de 3 duimers verhuizen uit de bus naar de MSA en de zwaailamp komt ook weer op de MSA te staan. Brandweer Heiloo krijgt ook een nieuwe tankautospuit en ook zij krijgen een mailtje met de zelfde vraag als Andijk tegen de kosten van twee vlaaien kunnen we ook bij hen een aantal slangen ophalen die ook op de MSA komen te liggen, samen met het Andijker waterkanon is de MSA nu in slechts drie maanden nagenoeg kompleet alleen een standpijp op de MSA ontbreekt nog.

Ook de aanvulling van de KLF staat niet stil zo worden via de brandweer Beemster een aantal Ademluchtsets en communicatie middelen verworven tegen de kosten van een aardbeientaart. Via internet komt het eerste bluspak met helm weer in de bus terug en via een collega komt er een compleet uniform in ons bezit.

Een dagje spotten bij een Ahrens Fox in de directe omgeving levert een nieuwe zuigslang en een aantal andere ontbrekende bepakking stukken op in ruil voor een paar koppelingen die op de zuigslangen van de Ahrens Fox thuis horen en zeker niet op ons voertuig of MSA.

Tijdens het Noord Hollandse Oldtimerfestival staan we naast een oude VW T1 van het korps Zuiddorpe en met de eigenaar daarvan weten we ook een ruiltje te maken, twee canvasslangen van ver voor het bouwjaar van de KLF voor drie reserve ademlucht flessen.

Omdat we dit jaar behoorlijk wat evenementen hebben gedaan is het verzamelen van de bepakking in de zomer en het najaar een beetje stil komen liggen wel hebben we wat andere zaken op ons verlanglijstje toegevoegd.

2011

De eerste aanwinsten voor dit jaar liggen in het geheel niet op brandweer gebeit maar zijn voor ons toch wel van belang. Omdat we op de diverse afgelopen evenementen steeds deelgenomen met de exportkenteken op de KLF is de wens geboren om het originele kenteken weer aan te laten maken maar omdat we de smaak van het “bedelen” te pakken hebben gaan we ook met deze wens het internet op en mailen luk raak een aantal automaterialenzaken de eerste twee hebben geen oren naar onze wensen maar bij de derde is het raak in tijd van 15 minuten is onze mail positief beantwoord en nog de zelfde dag worden de platen besteld. Een week later overhandigd de filiaalmanager van Cartal Rijsbergen in Grootebroek ons de platen met het Oostenrijkse kenteken weer een wens vervuld.

Ook hebben we de wens om twee banner te laten drukken met daarop de technische gegeven van de KLF en de MSA en passen we de beproefde methode van “brutaal” een mail sturen toe en ook dit werpt haar vruchten als we in Unibanner uit Doetinchem een sponsor voor de twee banners weten te vinden een kleine twee weken na het verstrekken van de informatie en de gewenste lay-outs worden er half maart twee prachtige spandoeken aan huis afgeleverd. Het eerst komende evenement zullen we nog mooier uit kunnen pakken met de KLF en de MSA als de doeken in afzonderlijke frames van wederom Prokal stoomtechniek keurig bij de KLF en MSA opgesteld zullen staan. Voor het netjes monteren van de banners in de frames zijn door de Vries Sails uit Enkhuizen extra ringen in de banners aangebracht.

Via de firma Dijk Trading in Houten komen we dit jaar ook in bezit van een poederblus aanhanger met 250 kg bluspoeder

2012

In meer of mindere mate een slecht jaar voor ons en de bus, de KLF is bij herhaling door een paar vandalen te pakken genomen. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt ons uit een aantal evenementen terug te trekken en zitten we meer op het politieburo dan bij de brandweer. Positief is de eerste deelname aan het Kinderbeestfeest, het vroegere dreamnight at Artis. Aan aanwinsten is er nauwelijks iets te melden we zijn vooral bezig met herhaaldelijk schade herstel waar we gelukkig in geholpen worden door het hulpverleningsforum.

Natuurlijk zijn er wel een aantal aanwinsten bijvoorbeeld de 42 volt verlichting en een aggregaat. Mede door deze aanwinsten hebben we ons bezit eens goed onder de loep genomen en zijn we tot de conclusie gekomen dat we inmiddels ook veel zaken bezitten welke niet op de paklijsten van de KLF voorkomen en dit doet ons besluiten om t.z.t. de MSA te offeren, de Ziegler MSD verdwijnt definitief in de pompruimte van de KLF en plannen om de aanhanger om te bouwen tot materiaal aanhanger krijgen langzaam gestalte.

2013

Een jaar waarin weer veel gebeurd is ten aanzien van ons materiaal, de MSA is definitief in ombouw tot materiaal aanhanger waar inmiddels een slanghaspel (MD) een standpijp en een dompelpomp aan zijn toegevoegd. Wederom worden we dit jaar door omstandigheden gedwongen om het evenementen circuit voor tijdig te verlaten, dit jaar geen vernielingen maar een ernstig ongeval binnen de kenniskring waarbij een van de kinderen betrokken is die normaal gesproken zorgdraagd voor het spik en span aantreden met de KLF op evenementen, uit respect voor dit slachtoffer staken we onze deelnames tot de sinterklaas intochten. In het najaar van zijn we ook in bezit gekomen van een uniform en bluspak van het korps waar de KLF dienst heeft gedaan, het onderhouden van goede contacten met het korps werpt zo na vier jaar nog steeds haar vruchten af omdat we nu het uniform en bluspak bezitten van de medewerker die bijna 30 jaar eerder namens het korps het voertuig bij Rosenbauer heeft bestelt. En dat is iets waar we best wel trots op zijn. Ook wordt in het najaar een Rosenbauerpomp verworven en ontvangen we met de medewerking van Kenbri firefighting de bijbehorende technische documentatie. Als laatste verwerven we dan ook nog de klokpomp waarmee we in Grootebroek de spelletjes mee voeden.

2014

Als het jaar een kleine vier maanden oud is en de eerste ludieke actie in Oostenrijks uniform geweest is weten we de hand te leggen op een tweede uniform uit Oostenrijk, dit maal van het korps Willendorf.